Home Informatie Introductieduik Opleidingen Activiteiten

Om te kunnen duiken heb je verschillende materialen nodig. Voor de introductieduik in het zwembad heb je nodig een ademluchtcilinder, een ademautomatenset, een stabilizing jacket, een duikbril, een loodgordel met 3-5 kg lood en zwemvliezen.


Nadat je rond de klok van 20.00 uur door ons bent verwelkomt met koffie of thee (gratis uiteraard) en je je materiaal hebt laten aanmeten, krijg je een korte briefing in onze opleidingsruimte door één van onze instructeurs. Tijdens deze briefing wordt vertelt wat belangrijk is en hoe wij te werk gaan en wat de tekens zijn tijdens het duiken in het zwembad, want we kunnen tenslotte onder water niet met elkaar praten.


Van 21.30 - 22.30 uur ga je met een persoonlijke begeleider het water in nadat deze je de werking van de uitrusting hebt uitgelegd.

Vóór je daadwerkelijk onder water gaat zal de begeleider je rustig het water in laten gaan en je rustig laten wennen aan het ademen onder water door alleen met het hoofd onder te gaan. Vervolgens

Al het materiaal wordt je door Aqua Fun ter beschikking gesteld.


ga je met je buddy (dat is je duikpartner, in dit geval je begeleider) een paar rondjes door het zwembad en zal je spelenderwijs leren om 'uitgetrimd' op gelijke hoogte van de bodem te blijven.

Interesse? Dan vraag je hier toch gelijk een gratis proefduik aan!

Wat is een introductieduik?


Duikvereniging Aqua Fun Purmerend maakt gebruik van het Leeghwater-zwembad in Purmerend voor het binnenwater gedeelte van alle duik-opleidingen. Elke vrijdagavond van 21:30 tot 22:30 uur hebben wij het sportbad afgehuurd en op deze avond bieden wij tevens geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met de duiksport.


Wat houdt een introductieduik nou eigenlijk in....?


 Let op: voor de introductieduik  geldt een minimum leeftijd van
 14 jaar.

 Bij minderjarigen dient een  ouder of verzorgende  schriftelijk  toestemming te  geven.


 Nieuwe introductieduiken: oktober - november 2023.